abracsik

1985 „— MIÉRT TÁVOLODOTT EL A KÖZÖNSÉG A MODERN KOMOLY ZENÉTŐL?
— A nagyközönség mindig is konzervatív volt, nehezen fogadta be az újat — főleg, ami az atonális zenét illeti. Én igazat adok neki, mert az olyan zene, melynek nincs hangneme és témája, nem fejezheti ki elég meghitten az ember érzelmeit, lelkiállapotát.” (tovább az interjúra »»»)

1989 A LEVEGŐ GAZDAGABB LETT, MÉGIS FULLADUNK
„[...]
Véleményem szerint most legbiztonságosabb egy bunkerben eltölteni azt az időt, amíg a zene iránti tisztelet nem újul fel, amíg a világ nem javul meg.” (tovább az interjúra »»»)

2001 DÁVID ÉS AZ ÖRÖMTELEN GÓLIÁT
„[...]
A fiatal zeneszerzők világszerte szakítani kívánnak a XX. század kísérletező irányzataival, és korábbi századok maradandó zenei hagyományaihoz, harmóniáihoz nyúlnak vissza. Egy egyszerű példával indoklom meg véleményemet. A római kori utak, vízvezetékek még mindig használhatók, ókori diadalívek, piramisok állnak, de egy panelház időtállóságáról mindez nem mondható el.” (tovább az interjúra »»»)

2013 „MERRE VAN AZ ELŐRE?
A reneszánsz, tágabb értelemben az újjászületés eszméjét a XXI. század első felében azért tartom aktuálisnak, mert a feledésbe merült, ősi bölcsességek révén képessé válhatunk megtenni az emberiség további fejlődéséhez szükséges, nélkülözhetetlen önkorrekciókat.”

2014 „A zene: dimenziók tánca.”

Király Dávid Zsolt

SAJÁT AFORIZMÁK

ÚJ ZENEI TERMINUSOK